Hlavní strana Pro uchazeče Co mi dalo a vzalo Gymnázium pod Svatou Horou

Co mi dalo a vzalo Gymnázium pod Svatou Horou

Tak tuto otázku jsem si dovolil položit na konci 1. čtvrtletí žákům 1. C. Odpovědi byly anonymní, (namyšleně) tvrdím, že nepřekvapily. Potěšily. Posuďte sami.

Vzalo mi volný čas (...) Nemám čas spát! Naplnilo mi volný čas.

Našla jsem tu hodně nových kamarádů a mám tu ráda více učitelů než na základní škole. Musím se učit o hodně víc než dřív a učení je o moc složitější, ale dá se to zvládnout.

Vzalo mi iluzi toho, že všechno zvládnu bez učení. Naopak mne překvapila obrovská vstřícnost učitelů.

Škola mi dala nový kolektiv, v budoucnu mi dá třeba i nové kamarády. A co mi vzalo? Kamarády ze základky, ale stýkám se s nimi pořád. Jenom ne tak často (...) líbí se mi to, že je škola zaměřena na jazyky a dává příležitosti je využít v praxi.

Mám málo volného času, ale to by způsobila každá škola. Některé předměty bych zrušil úplně, ale to by musela existovat střední škola postavená jen pro mé studium.

Gymnázium pod Svatou Horou mi vyšlo vstříc, když jsem chtěla přestoupit z německého jazyka na ruský (...) úroveň angličtiny je také o dost vyšší, než jaká byla na ZŠ, což je naprosto skvělé. Dává mi to možnost rozvíjet se.

Dalo mi pocit, že nejsem zase tak blbá, jak jsem si myslela. Že základka, na které jsem byla, není tak špatná a dala mi dobré základy k tomu, abych gympl zvládla. Pobyt zde mi potvrdil, že tento gympl není rozhodně nic míň než gympl velký...

Za tři měsíce jsem se naučila mít tuhle školu docela ráda a nejvíce ze všeho svoji třídu.

Mgr. Pavel Karnet