Florbal Challenge

V pátek 6. prosince se za účasti šesti družstev uskutečnilo okresní kolo turnaje Florbal Challenge. Chlapci Gymnázia pod Svatou Horou byli nalosováni do skupiny s ISŠ Příbram a Gymnáziem Dobříš.

 

První utkání proti ISŠ Příbram bylo poměrně vyrovnané, naši hráči však byli mnohem pohotovější a přesnější ve střelbě. Na výsledku 4:0 se brankami podíleli 2krát Míča, Vácha a Vítek. Druhé utkání s Gymnáziem Dobříš bylo dlouho na vážkách a naši hráči rozhodli až v závěru o vítězství 5:1. O góly se podělili Baník, Vácha a Míča 3krát. Až do posledního utkání ve druhé skupině jsme čekali na soupeře pro finále. Účast ve finále, si zde po vítězství 4:3 nad SZŠ Příbram vybojovalo družstvo SOU Hluboš.

Finále bylo ukázkou bojovnosti a efektivity ze strany našich chlapců. Po celou dobu zápasu nenechali nikoho na pochybách o tom, kdo je pánem na hřišti. Poločasové skóre 7:0 znamenalo prakticky konec zápasu. V poklidně hraném druhém poločase jsme přidali ještě jeden gól. Ve střelbě se tentokrát vyznamenali Míča 3krát, Bodnár 2krát, Rosenbaum 2krát a Vácha.

Gymnázium pod Svatou Horou se tedy stalo vítězem okresního kola s celkovým skóre 18:1. Našim nejlepším střelcem byl Patrik Míča s osmi brankami. Pochvalu zaslouží všichni hráči za bojovný, týmový výkon. Na vítězství se podíleli tito hráči: brankař Adam Mára, obránci Jan Dvořák, Šimon Bambas, Ondřej Vinš a Daniel Rosenbaum a útočníci Patrik Míča, Martin Baník, Pavel Vítek, Ondřej Bodnár a Jiří Vácha.

Mgr. Pavel Sedláček