Předjubilejní deváté klání v logických hrách

V pátek 13. prosince 2019 se uskutečnily tradiční logické hry na Gymnáziu pod Svatou Horou, které škola pořádá již devátým rokem. Soutěž probíhala pod záštitou Mgr. Evy Kratochvílové. Mezi sebou se střetlo devět pětičlenných týmů z následujících základních škol: ZŠ Březové Hory, ZŠ Milín, ZŠ J. J. Ryby Rožmitál pod Třemšínem, ZŠ Jiráskovy sady a ZŠ pod Svatou Horou. Měli možnost se mezi sebou utkat v tangranu, piškvorkách, hexxagonu a binairu.

Po tříhodinovém utkání zvítězilo družstvo Hlupáčci ze ZŠ Březové Hory, 2. místo obsadil tým Ptáčci ze ZŠ J. J. Ryby Rožmitál a na 3. místě skončil tým Piškoti 2 ze ZŠ Jiráskovy sady. Samostatnou kategorii měli žáci víceletých gymnázií – mezi sebou se utkaly třídy 1. A a 2. A, přičemž vyhráli žáci 1. A. Vyhlášeni byli také nejlepší žáci ve všech kategorií. Vítězům byly předány hodnotné ceny, a to včetně věcí s motivy naší školy. Ceny do soutěže věnovala Společnost přátel Gymnázia pod Svatou Horou.

Tuto akci pomáhali organizovat i žáci školy. Starali se o průběh soutěže – nadepisování účastnických listů a diplomů, kontrolování řádného a spravedlivého průběhu jednotlivých her, zapisování bodů atd. Dík patří samozřejmě i všem vyučujícím, kteří dohlíželi spolu se svými pomocníky na zdárný průběh celé soutěže.

Teď už se můžeme jen těšit na jubilejní desátý ročník!

Ladislav Dostál, 4. C