Stříbrné medaile pro florbalisty

Krajské finále turnaje Florbal Challenge se hrálo v úterý 21. 1. 2020 za účasti chlapců Gymnázia pod Svatou Horou. Hala SK Střešovice hostila 6 nejlepších týmů ze Středočeského kraje. Ve dvou tříčlenných skupinách se hrálo o účast ve finálové skupině.

Naším prvním soupeřem byla SOŠ a SOU Mladá Boleslav. Utkání bylo v prvním poločase zcela v naší režii, bohužel jsme ze žádné šance nedali gól. Ve druhém poločase se hra vyrovnala. Nakonec jsme byli šťastnější, když minutu před koncem zápasu vstřelil rozhodující gól Patrik Míča.

 

Druhý zápas ve skupině s družstvem Říčan byl, a to jsme tehdy netušili, předčasným finále. Soupeř brzy vsítil první branku a hru kontroloval. Naše družstvo si v tomto zápase vybralo svoji slabší chvilku. Na začátku druhého poločasu jsme dostali druhý gól a utkání se zdálo ztracené. Přesto jsme od poloviny druhého poločasu začali hrát aktivně, soupeře jsme dokázali přehrávat a ze závěrečného náporu jsme vytěžili aspoň branku na 1 : 2. Autorem gólu byl opět Patrik Míča.

Do finálové skupiny jsme šli tedy ze druhého místa. Naším prvním soupeřem byl vítěz druhé skupiny OA Kolín. Od začátku jsme nikoho nenechali na pochybách, kdo je lepší, a po brankách Tomáše Boudníka, Pavla Vítka a Ondřeje Bodnára jsme dokázali zvítězit 3:1.

 

V poslední zápase jsme museli zvítězit, abychom měli naději na celkové prvenství. Soupeřem byli tentokrát Hyblerovci. Opět jsme začali aktivně a brzo po začátku vstřelil gól Patrik Míča. Ještě do poločasu přidal druhý gól Ondřej Vinš. Druhý poločas jsme perfektně kontrolovali a Patrik Míča přidal při power play soupeře ještě pojistku na 3:0.

Poslední zápas turnaje mezi Říčany a OA Kolín rozhodoval o celkovém pořadí finálové skupiny. Mužstvo Říčan nastoupilo do utkání s velkým odhodláním a brzy vedlo 4:1. Ve druhém poločase ještě přidalo další branky a nakonec zvítězilo 7:1.

Ve finálové skupině při stejném počtu bodů mezi námi a Říčany rozhodoval o prvním místě vzájemný zápas. A ten o jednu branku vyhráli v základní skupině chlapci z Říčan. I tak je druhé místo krásným úspěchem a naši chlapci zaslouží pochvalu a poděkování. O naší výborné hře svědčí i to, že nejlepším brankařem turnaje byl vyhlášen náš Adam Mára a nejlepším obráncem Šimon Bambas.

Pořadí: 

1. Říčany                                         6 bodů

2. Gymnázium pod Svatou Horou       6 bodů

3. Hyblerovci                                   4 body

4. OA Kolín                                      1 bod

5. SOŠ a SOU Mladá Boleslav

6. GJO Boys

Hráči: brankař Adam Mára, obránci Jan Dvořák, Ondřej Vinš, Šimon Bambas a Daniel Rosenbaum, útočníci Patrik Míča, Pavel Vítek, Ondřej Bodnár, Tomáš Boudník, Martin Baník a Jiří Vácha.

Mgr. Pavel Sedláček