Chlapci Gymnázia pod Svatou Horou obhájili titul krajského přeborníka

V úterý 18. února se sešlo sedm vítězů okresních přeborů ve volejbalu ve sportovní hale v Neratovicích, aby se utkalo o pohár přeborníka Středočeského kraje. Družstva byla rozlosována do dvou skupin a v první fázi turnaje se hrálo každý s každým. Naše skupina byla tříčlenná a naším soupeřem bylo postupně družstvo Gymnázia Kladno a Gymnázia Mnichova Hradiště. V prvním zápase jsme neměli vážnější problémy a zvítězili poměrně hladce 2:0 po setech 21:9 a 21:6.

Zápas proti Mnichovu Hradišti byl velmi dramatický a znamenal téměř předčasné vyvrcholení turnaje. První set jsme vyhráli 28:26 a zdálo se, že si vítězství nenecháme vzít. Druhý set byl rovněž velmi vyrovnaný, soupeř byl šťastnější a zaslouženě vyhrál 21:19. Ve třetím zkráceném setu dokázali naši chlapci zvrátit nepříznivý vývoj a po bojovném výkonu zvítězili 15:7. 

Ve druhé skupině získalo prvenství družstvo SPŠS Kolín a druhé místo SPŠE Kralupy.

V semifinálové fázi turnaje jsme narazili na druhé družstvo z vedlejší skupiny. Chlapci z Kralup pro nás neznamenali vážnější překážku a po setech 21:10 a 21:15 jsme postoupili do finále turnaje. Ve druhém semifinále potvrdili chlapci z Mnichova Hradiště proti Kolínu dobrou formu a po vítězství 2:0 se těšili na opakování našeho vzájemného utkání ze skupiny.

Finálové utkání potvrdilo, že obě mužstva jsou skutečně nejlepšími ve Středočeském kraji. Hrál se pestrý a bojovný volejbal z obou stran. Utkání bylo skutečnou ozdobou turnaje. Naši chlapci se tentokrát nenechali soupeřem zaskočit a prokázali více odolnosti i sportovního umění. První set jsme vyhráli 21:13. Soupeř se ve druhém setu všemožně snažil, ale tentokrát to na lepší výsledek než 21:17 nestačilo.

Po roce se opět titul přeborníka Středočeského kraje stěhuje na Gymnázium pod Svatou Horou.

O titul se zasloužili tito hráči: Bambas Šimon, Baník Martin, Riesz Martin, Riesz Vojtěch, Rosenbaum Daniel, Švejnoha Marek, Ureš Filip a Vochoska Vojtěch.

Mgr. Pavel Sedláček