Opět v „Malém svatohorském divadélku“

Ve čtvrtek 24. listopadu se na Gymnáziu pod Svatou Horou opět hrálo divadlo. Naše „Malé svatohorské divadélko“ navštívila Hana Habrychová Koutová z divadelního souboru Nu jo Plzeň s pohybovým představením Jézuskonte marjapano, vytvořeného z Mechanických textů Josefa Hiršala a Bohumily Grégrové.

 

Je úžasné sledovat, jak pohyb a rekvizita (několik párů bot) dodá původně nonsensovým textům význam. Brilantní provedení režisérky a herečky v jedné osobě bylo oceněno velkým potleskem.

 

Jako druhý se představil DS Gymnázia pod Svatou Horou s triptychem Třikrát ze smetiště. Tři drobné kusy dramatika Huberta Krejčího až mrazí svojí aktuálností – postmortální paštika pro nejchudší, zisk z lidských kostí až na prvním místě, nebo bílá barva na živý terč pro vojenskou policii, tedy Hadrářova céra, Doktor Pouštník a Idioti. Našim studentům se dařilo, a tak i je odměnili diváci potleskem.

Další představení na Gymnáziu pod Svatou Horou chystáme na pátek 13. ledna 2012 a začínat bude v 19.00 hodin. Divadlo Dagmar zde představí hru z korespondence, deníků a díla Jiřího Ortena Sám u stmívání.