Od obrazů k ježkům

Na Gymnáziu pod Svatou Horou v Příbrami vznikl díky iniciativě třídy 5. A „menší” nápad. Proč nevyužít obrazů, které byly namalovány studenty v rámci hodin výtvarné výchovy, k vydražení a posléze na pomoc dobré věci? Celkově se odehrály 2 úspěšné aukce, během kterých se vybralo neuvěřitelných 10 750 Kč. Poté studenti začali řešit otázku, kam peníze poslat, kde nejvíce pomohou. Bylo několik návrhů, mezi nimiž nakonec triumfoval nápad darovat výtěžek Fauně Hrachov u Sedlčan.

Zařízení zajišťuje péči o zraněné volně žijící živočichy z rozsáhlého území okresů Příbram, Benešov a Tábora. Areál je plně vybaven nejen prostory pro chov a léčení zraněných zvířat, ale také pro veřejnost. Nabízí expozici živočichů, přednáškové a výstavní prostory i interaktivní prvky pro děti. Přesně tam se 8. října 2020 vydali studenti Gymnázia pod Svatou Horou Jakub Tesárek, Jakub Krajský, Tobiáš Luft, kteří samotné aukce organizovali, a dokonce obrazy vydražovali, společně s panem učitelem Čihákem, jehož dozor nad malbou obrazů byl zcela jistě naprosto nepostradatelný. Po úvodním předání vybraných finančních prostředků dostali studenti možnost soukromé prohlídky celého areálu, kterou samozřejmě využili. Při procházce celým areálem mohli přesně vidět, kam peníze půjdou, a přesvědčili se o tom, že Fauna Hrachov byla tou správnou volbou. Během návštěvy si mohli nejenom prohlédnout zachráněná zvířata, ale také o všem natočit reportáž. Studenti Gymnázia pod Svatou Horou v Příbrami by chtěli poděkovat zaměstnancům Fauny jak za jejich záslužnou práci, tak i jejich skvělou pohostinnost a doufají, že darované peníze budou vskutku užitečné.

 

Jakub Tesárek, 5. A, Gymnázium pod Svatou Horou v Příbrami

 

Od obrazů k ježkům Na Gymnáziu pod Svatou Horou vPříbrami vznikl díky iniciativě třídy 5.A “menší” nápad. Proč nevyužít obrazů, které byly namalovány studenty vrámci hodin výtvarné výchovy, k vydražení a posléze na pomoc dobré věci? Celkově se odehrály 2 úspěšné aukce, během kterých se vybralo neuvěřitelných 10 750 Kč. Poté studenti začali řešit otázku, kam peníze poslat,kdenejvíce pomohou. Bylo několik návrhů, mezi nimiž nakonec triumfoval nápaddarovat výtěžekFauně Hrachov u Sedlčan. Zařízení zajišťuje péči o zraněné volně žijící živočichy z rozsáhlého území okresů Příbram, Benešov a Tábora. Areál je plně vybaven nejen prostory pro chov a léčení zraněných zvířat, ale také pro veřejnost. Nabízí expozici živočichů, přednáškové a výstavní prostory i interaktivní prvky pro děti.Přesně tam se 8. října 2020 vydali studenti Gymnázia pod Svatou Horou Jakub Tesárek, Jakub Krajský, Tobiáš Luft, kteří samotné aukce organizovali, a dokonce obrazy vydražovali, společně s panem učitelem Čihákem, jehož dozor nad malbou obrazů byl zcela jistě naprosto nepostradatelný. Po úvodním předání vybraných finančních prostředků dostali studenti možnost soukromé prohlídky celého areálu, kterousamozřejmě využili. Při procházce celým areálem mohli přesně vidět, kam peníze jdou,a přesvědčili se o tom, že Fauna Hrachov byla tou správnou volbou. Během návštěvy simohlinejenom prohlédnoutzachráněná zvířata, ale také o všem natočitreportáž. Studenti Gymnázia pod Svatou Horou vPříbramiby chtěli poděkovatzaměstnancům Fauny jak za jejich záslužnou práci, tak ijejich skvělou pohostinnost a doufají,že darované peníze budou vskutku užitečné.Jakub Tesárek, 5.A, Gymnázium pod Svatou Horou v Příbrami